Ίωνος Δραγούμη 3, Ιλίσια, 11528
210-7210055
Ίωνος Δραγούμη 3, Ιλίσια, 11528
Αναζήτηση

Υποτροφίες

Image link

Κανονισμός Χρηματοδότησης Διδακτορικών Διατριβών

Η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης χορηγεί υποτροφίες για την εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών με σκοπό την προώθηση της έρευνας και εκπαίδευσης στο γνωστικό πεδίο της Αθηροσκλήρωσης.

Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης για Διδακτορική Διατριβή είναι 5.000 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για υποτροφία έχουν μόνο τα Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης που έχουν εγγραφεί έως και την 31/12 του έτους που προηγήθηκε της προκήρυξης.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφίας είναι το αντικείμενο της έρευνας των υποψήφιων διδακτόρων να αφορά το γνωστικό αντικείμενο της Αθηροσκλήρωσης.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το εγκεκριμένο ποσό θα δίδεται σε τρεις (3) δόσεις ανάλογα με την πρόοδο της Διατριβής.

Η καταβολή της πρώτης δόσης (1.000 ευρώ) γίνεται αμέσως μόλις γίνει δεκτό ένα άρθρο ανασκόπησης σχετικό με το αντικείμενο της Διατριβής που θα έχει υποβληθεί στο περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης «Journal of Atherosclerosis Prevention and Treatment».

Προκειμένου να καταβληθεί η δεύτερη δόση του εγκεκριμένου ποσού μετά τουλάχιστον ένα έτος από την 1η δόση, θα πρέπει να υποβληθεί i) έκθεση προόδου στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, ii) μία πρωτότυπη εργασία με τα προκαταρκτικά ευρήματα της Διατριβής στο περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης «Journal of Atherosclerosis Prevention and Treatment» και iii) μία τουλάχιστον περίληψη στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο ή στο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Η τελευταία δόση θα καταβληθεί όταν υποβληθεί το ανάτυπο της Διδακτορικής Διατριβής, καθώς και σχετική βεβαίωση αποφοίτησης από τη Γραμματεία του Τμήματος αποφοίτησης.

Τονίζεται ότι οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν περίληψη(εις) στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο ή το Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης με τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνάς τους.

Στις περιλήψεις, καθώς και στις δημοσιεύσεις που πιθανώς προκύψουν πρέπει να αναφέρεται ότι «Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης» ή στα αγγλικά «The present study was supported with a research grant by the Hellenic Atherosclerosis Society». Οι Δημοσιεύσεις που πιθανώς πραγματοποιηθούν σε άλλα περιοδικά πρέπει να αποστέλλονται στη Γραμματεία της Εταιρείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται κάθε χρόνο από Ειδική Επιτροπή η οποία αποτελείται από αναγνωρισμένους επιστήμονες στο χώρο της Αθηροσκλήρωσης και ορίζεται ετησίως από το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να επισυνάψουν τα κάτωθι έγγραφα:

  • Το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής συνοδευόμενο από το πρωτόκολλο της μελέτης
  • Βεβαίωσητου οικείου Πανεπιστημιακού Τμήματος στο οποίο εκπονείται η Διδακτορική Διατριβή, στην οποία θα φαίνονται τα ονόματα της τριμελούς επιτροπής επίβλεψης της Διδακτορικής Διατριβής
  • Βιογραφικό Σημείωμα

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής  των προτάσεων κάθε έτους είναι η 31η Ιουνίου. Οι αιτήσεις που θα παραλαμβάνονται μετά την ημερομηνία αυτή  δε θα γίνονται αποδεκτές.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου.

Αίτηση

Κανονισμός Χρηματοδότησης Ερευνητικών Πρωτοκόλλων

Η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης χρηματοδοτεί Ερευνητικά Πρωτόκολλα σχετικά με την Αθηροσκλήρωση.

Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης για κάθε ερευνητικό πρωτόκολλο είναι 5.000 ευρώ και αφορά την κάλυψη δαπανών για την αγορά αναλώσιμων και εξοπλισμού που προορίζονται για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης μελέτης (η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης εξοφλεί τα τιμολόγια αγορών, τα οποία εκδίδονται στα στοιχεία της).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χρηματοδότηση έρευνας έχουν μόνο τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης που έχουν εγγραφεί έως και την 31/12 του έτους που προηγήθηκε της προκήρυξης. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προτεινόμενου ερευνητικού πρωτοκόλλου θα είναι έως 2 έτη.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αρχικά θα καταβληθεί το 50% του εγκεκριμένου ποσού για την αγορά αναλώσιμων και εξοπλισμού.

Στο τέλος του πρώτου έτους, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου θα υποβάλλει i) μία έκθεση προόδου στο Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης ii) μία πρωτότυπη εργασία με τα προκαταρκτικά ευρήματα του ερευνητικού πρωτοκόλλου στο περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης «Journal of Atherosclerosis Prevention and Treatment» και iii) μία τουλάχιστον περίληψη στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο ή στο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης προκειμένου να καταβληθεί το υπόλοιπο 50% του εγκεκριμένου ποσού για την αγορά αναλώσιμων και εξοπλισμού.

Μετά τη λήξη του έργου, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος θα υποβάλλει στο ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης τελική έκθεση πεπραγμένων.

Στη δημοσίευση ή στις περιλήψεις, καθώς και σε όλες τις λοιπές δημοσιεύσεις που πιθανώς να προκύψουν πρέπει να αναφέρεται ότι «Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης» ή στα αγγλικά «The present study was supported with a research grant by the Hellenic Atherosclerosis Society». Οι Δημοσιεύσεις που πιθανώς πραγματοποιηθούν σε άλλα περιοδικά θα πρέπει να αποστέλλονται στη Γραμματεία της Εταιρείας.

Οι ερευνητές είναι υπεύθυνοι για την τήρηση όλων των ηθικών και νομικών κανονισμών που διέπουν την έρευνά τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται κάθε χρόνο από Ειδική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από αναγνωρισμένους επιστήμονες στο χώρο της Αθηροσκλήρωσης και ορίζεται ετησίως από το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων κάθε έτους, είναι η 31η ΙουνίουΟι αιτήσεις που θα παραλαμβάνονται μετά την ημερομηνία αυτή  δε θα γίνονται αποδεκτές.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου.

Αίτηση

Κανονισμός Χρηματοδότησης Μετεκπαίδευσης στο Εξωτερικό

Η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης χορηγεί υποτροφίες για Μετεκπαίδευση στο Εξωτερικό με σκοπό την προώθηση της έρευνας και εκπαίδευσης στο γνωστικό πεδίο της Αθηροσκλήρωσης.

Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης για Μετεκπαίδευση στο Εξωτερικό είναι 5.000 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο τα Μέλη της Εταιρείας που έχουν εγγραφεί έως και την 31/12 του έτους που προηγήθηκε της προκήρυξης.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφίας είναι το αντικείμενο Μετεκπαίδευσης στο Εξωτερικό να αφορά το γνωστικό αντικείμενο της Αθηροσκλήρωσης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη Μετεκπαίδευση στο Εξωτερικό το εγκεκριμένο ποσό θα δίνεται σε δύο (2) δόσεις.

Η καταβολή της πρώτης δόσης (2.500 ευρώ) γίνεται με την υποβολή βεβαίωσης υποδοχής του Πανεπιστημιακού Τμήματος ή του Νοσοκομείου υποδοχής του υποψηφίου προς το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Προκειμένου να καταβληθεί η δεύτερη δόση του εγκεκριμένου ποσού (2.500 ευρώ), μετά τουλάχιστον ένα εξάμηνο, πρέπει να υποβληθεί στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης βεβαίωση ολοκλήρωσης της Μετεκπαίδευσης από το Νοσοκομείο/Πανεπιστήμιο υποδοχής.

Στις περιλήψεις, καθώς και στις δημοσιεύσεις που πιθανώς προκύψουν, πρέπει να αναφέρεται ότι «Ο/Η κ. ….. υποστηρίχθηκε με υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης» ή στα αγγλικά «Dr. ……. was supported with a grant by the Hellenic Atherosclerosis Society». Οι Δημοσιεύσεις που πιθανώς πραγματοποιηθούν σε άλλα περιοδικά θα πρέπει να αποστέλλονται στη Γραμματεία της Εταιρείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται κάθε χρόνο από Ειδική Επιτροπή η οποία αποτελείται από αναγνωρισμένους επιστήμονες στο χώρο της Αθηροσκλήρωσης και ορίζεται ετησίως από το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να επισυνάψουν τα κάτωθι έγγραφα:

  • Περιγραφή του αντικειμένουτης Μετεκπαίδευσης στο Εξωτερικό
  • Βεβαίωσητου Πανεπιστημιακού Τμήματος ή του Νοσοκομείου υποδοχής του υποψηφίου για Μετεκπαίδευση στο Εξωτερικό
  • Βιογραφικό Σημείωμα

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής  των προτάσεων κάθε έτους είναι η 31η Ιουνίου. Οι αιτήσεις που θα παραλαμβάνονται μετά την ημερομηνία αυτή  δε θα γίνονται αποδεκτές.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου.

Αίτηση

Αρχείο Υποτρόφων και Ερευνητών

Η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης την περίοδο 2004 – 2017 έχει συνολικά εγκρίνει χρηματοδότηση υποτροφιών και έρευνας συνολικής αξίας 371.000 ευρώ.

Δείτε το αρχείο των υποτρόφων και ερευνητών.